Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Új ember lettél!

2013. szeptember 15. 03:00 - Lilla:)

"Nem Jákób lesz ezután a neved, hanem Izráel" (I.Mózes 32:29)

Nem kell, hogy ugyanaz maradj! Megtéréskor egy úgy személyazonosságot kapsz. Nézd meg Jákób példáját Mózes első könyvében. Miután Jákób beismerte manipulatív viselkedését, Isten új személyazonosságot adott neki.

Figyeld meg, három dolog történik:

Isten egy teljesen új személyazonosságot adott Jákóbnak (I. Mózes 32:29). Lényegében Isten azt mondta: "Tudom, hogy elszúrtad, tudom, hogy rossz dolgot tettél, de én egy herceget látok benned. Minden érzelmi problémád, minden bizonytalanságod, minden olyan dolog mögött, amit nem akarsz, hogy mások megtudjanak, én benned egy herceget látok." Isten ma sokunknak ezt mondja: "Minden bűnöd és problémád ellenére, én egy hercegnőt/herceget látok benned. Egy kiváló személy lehetsz - az, akinek én teremtettelek."

Isten megáldja Jákóbot/Izráelt (I. Mózes 32:30). Mélyen legbelül mindannyian kétségbeesetten akarjuk Isten áldását. Ha akarjuk Isten áldását, meg kell tennünk azokat a lépéseket, amiket Isten kér tőlünk.

Isten sántává teszi Jákóbot / Izráelt (I. Mózes 32:32). Ne felejtsük el, hogy amikor küzdöttek, Isten kificamította Jákób csípőjét. Jákób azért sántít, hogy ez nap mint nap emlékeztesse őt arra, hogy Istentől függ.

Isten a legmélyebb munkáját akkor végzi az életedben, amikor a személyiségedet alakítja - formálja azt, aki vagy, és változtat azon, ahogy látod magad. Mindig az határozza meg a cselekedeteidet, hogy mit gondolsz magadról. Tehát Isten azáltal hozza a legnagyobb változásokat az életedben, hogy megváltoztatja azt, ahogy te látod magad.

Isten ezt mondja: "Hadd mutassam meg, én hogy látlak téged." Amikor úgy látod magad, ahogy Isten lát téged, meg fog változni az életed.

Beszéljünk róla:

  • Mi a különbség aközött, ahogyan Isten lát téged, és aközött, ahogy te látod magad?
  • Milyen látható változásokat hozott eddig az életedben az, hogy új személyiséged van Krisztusban?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 09. 08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása